Kedves Drágám Vizsla's

[Home] [Voorstellen] [Drágám] [Bink] [Szeret] [Dundi] [Kedves] [Dekreu] [Pups] [Media] [English Version]
 
Szeret & pups 
   Nest
Onze honden zijn ons gezin. Het fokken van een nestje pups is zeker geen must voor ons en het welzijn van onze dames staat altijd op de eerste plaats.
Als we een nestje plannen dan is dit altijd weloverwogen en alleen met een uitmuntende oudercombinatie.

Ook vinden wij het belangrijk dat de moeder zelf reeds volledig is uitgegroeid en voldoende tijd heeft gekregen om volwassen en stabiel te worden voordat zij een nestje krijgt. Bij een vizsla kan dit veel langer zijn dan de minimale 2 jaar die de vereniging stelt!

Mocht een teefje een nestje pups krijgen dan vervolgen we de pups gedurende hun groei en ontwikkeling om o.a. hun karakter, bouw en gezondheid te evalueren. Mochten de pups aan onze verwachtingen voldoen dan overwegen we een tweede nestje van het teefje.

Ons eerste nestje, van ons teefje Szeret (Vitorlás), is geboren op 11 maart 2013 onder de kennelnaam Kedves Drágám. Zij heeft vier stoere zonen en vier dappere meisjes op de wereld gezet.
Ons tweede nestje en laatste nestje van Szeret (Virtorlás) is geboren op 26 april 2015. Een geweldig nestje van vier dochters en zes zonen zijn er toen geboren.
Op 24 februari is het nestje van Dundi geboren met drie prachtige dames en 2 zoons.
Onze teefjes Szeret en Dundi zijn inmiddels gesteriliseerd.

Kedves, dochter van Szeret heeft op 18 aug 2018, 3 dochters en 3 zonen op de wereld gezet.
 
   
 
 

Pups

Doel
Ons streven bij het fokken van de vizsla is het verkrijgen van gezonde honden met een uitmuntend karakter, goede jachteigenschappen en de juiste bouw.

De vizsla is van oorsprong gefokt voor de jacht en wij vinden het belangrijk dat deze eigenschap niet verloren gaan bij dit ras. De bouw van de vizsla is van belang tijdens dit werk. Gezonde gewrichten en een goede bespiering dragen eraan bij dat de hond zich krachtig, snel, behendig en langdurig kan voortbewegen, een leven lang!

Selectie Ouderdieren
Wij stellen hoge eisen aan de door onze honden gefokte nestjes.

Elke combinatie ouderdieren wordt zorgvuldig geselecteerd en moet zich reeds op verschillende vlakken (gezondheid, karakter en werk) hebben bewezen. We streven naar uitmuntende pups in zowel karakter, gezondheid, uiterlijk en werkkwaliteiten. Vanzelfsprekend krijgen alle pups een stamboom en fokken wij volgens de regels van de Raad van Beheer op kynologisch gebied en de Nederlandse vizsla vereniging. Wij stellen aan de ouderdieren hogere eisen dan de regels voorschrijven.

De Pup bij Ons
De pups worden in huis groot gebracht in een stimulus rijke omgeving. Ze krijgen de beste verzorging zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot stabiele, vrolijke en nieuwsgierige hondjes. Vanzelfsprekend hoort hier een goede socialisatie bij. Alle pups en de moeder krijgen de nodige medische verzorging krijgen zoals vaccinaties, ontworming, etc.

Naast een optimale verzorging van moederhond en de pups worden de eigenaren zo goed mogelijk geďnformeerd over allerlei zaken betreffende hun toekomstige huisgenoot. Ook nadat u uw pup in huis heeft zullen wij u graag te raad staan (een hondenleven lang). Er wordt alles aan gedaan om de pups in hun eerste levensweken (minimaal 9) de beste start te geven.

De Pup bij u Thuis
Van de nieuwe eigenaren wordt verwacht dat zij deze taak van ons overnemen. Zij zullen nu verder de pup moeten socialiseren en opvoeden zodat het een stabiele, sociale en zelfverzekerde hond blijft.

Onze pups worden alleen geplaatst bij eigenaren die met hun hond willen werken om hem mentaal ook zo gezond mogelijk te houden. Daar wij echt selecteren op jachteigenschappen zien we ook graag dat de eigenaren met hun hond deelnemen aan  jacht- en speurtraining. Dit is iets wat de vizsla echt leuk vindt om te doen en naar ons idee ook de reden moet zijn van een eigenaar om een vizsla te willen nemen. Vanzelfsprekend kunnen wij u over de mogelijkheden informeren. 

"Kedves Drágám Vizsla Kennel" Netherlands, [info@kedvesdragam.com]  © 2007- heden